Tässä pohdiskelin, onnistuisiko siirtyminen kunnalliselle puolelle tämän lapsiprojektin kanssa? Tiedän, että siellä on jonoa (meitä se ei nyt tällä erää haittaa, koska koko homma on edelleenkin jäissä.)
Ja just luin nopeahkosti, mistä asia tulikin mieleen, että osa yliopistollisista lääkäreistä ovat saaneet 30tuhannen euron uhkaussakon siitä, että olivat kunnallisella puolella syrjineet naispareja.
Eli kysymys kuluu, minne pitää ottaa yhteyttä? Terveyskeskukseen? Vai minne? Onko kenelläkään kokemuksia kunnallisen puolen hoidoista?
Kiitos jos vastaat :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kokonainen perhe
Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm. Sy...
-
Kriisinä meillä on ollut ohjelmaa häihin. Tässä nyt yksi hauska yhteisleikki, mikä me halutaan meidän häihin! Kuningas ja kuningatar Täh...
-
Tuo kapistus jota kohtaan mulla on viharakkaussuhde. Ei, en ole sitä edelleenkään ostanut, mutta sain sen lainaksi. Palautan sen kyllä mahd....
-
Tein ekan r-testin dpo11 ja toooosi puhdas nega. Toista testiä en ole tehnyt ja tuskin teenkään, oloni ja vointini on samanlainen, kuin ain...
Ps. Ja olen kuullut, että juurikin klinikka missä olemme nyt käyneet ovat mukana tämän kunnallisen puolen hedelmöityshoidossa, koska kaupunki on ostanut tämän palvelun
VastaaPoistaLähetin joskus Naistenklinikan ylilääkärille viestiä tästä ja heidän vastaus oli, että he eivät hoida naispareja, vaikka olisi todettu biologinen vaikeus lasten saamisessa. Ja ilmeisesti nämä ylilääkärit ovat tässä samassa linjassa sakosta huolimatta, mikä on ihan pöyristyttävää. Oliko perusteena se, ettei lahjasoluja riitä kaikille tai muuta vastaavaa.
VastaaPoistaEn halua lannistaa, mutta voi olla äärettömän vaikeaa päästä kunnalliselle. Toivon totisesti, että te pääsisitte<3 Ja tiedä sitten, miten tämä sote-homma vaikuttaa kaikkeem tulevaisuudessa?
Kiitti kun vastasit :)
PoistaNo jo pöyristyttävää että sakoista huolimatta toimivat epätasa-arvoisesti. Näiden hoitojen aikana olen ymmärtänyt, et tuo olisi kuitenkin laitonta, mutta ainahan nuo ylemmät ihmiset kaikkia syitä löytää miksi he eivät hoitaisi.
Mutta tosiaan, ajateltiin kysellä mahdollisuuksista nyt kun itsekkin huomasin, että meidän omaan neuvolaan täytyy olla tämän asian tiimoilta yhteydessä, mut jos ei onnistu niin yksityisellä täytyy jatkaa.
Jep se onkin uskomatonta, kun se kaiken järjen mukaan on laitonta. Toivottavasti neuvolasta auttavat jämäkästi eteenpäin:)
PoistaMeillä yksityiseltä julkiselle helposti pääsimme.Yksityisen lääkäri kirjoitti lähetteen ja parin viikon päästä oli jo eka käynti inseminaation suhteen.Mutta me olemme heteropariskunta voi olla siinä määrin eroa.
VastaaPoistaMullekin tulisi mieleen, että helpoimmin pääsisi omia mahdollisuuksia kokeilemaan, jos yksityislääkäri kirjoittaisi lähetteen. Pystyisittekö kysymään sitä vaikka klinikalta, jossa teitä on hoidettu? "Täysin julkinen" reittihän olisi ihan terveyskeskuslääkärin kautta. Voihan sitä yrittää. Ei sellainen käynti ainakaan kalliiksi tulisi. Kiinnostaa tämä juttu itseäkin. Nyt kun ei ole hirveä kiire asian kanssa, niin olisi aikaa odotella päätöstä. Mietin vaan, miten hermo kestäisi odottaa melko varmaa hylkäävää päätöstä. Jotenkin uskon että tekee hyvää julkisille prosesseille, mitä enemmän naisparit ynnä muut sateenkaariperheet pyrkii hoitoihin. Joten kannustan teitä ottamaan selvää! Kiitos jo etukäteen, jos viitsit kirjoitella tästä asiasta, mikäli jotain selviää asian suhteen.
VastaaPoistaMe (naispari) saimme lähetteen yksityiseltä lääkäriltä kunnalliselle puolelle ivf-hoitoon viime vuonna useiden epäonnistuneiden inseminaatioiden jälkeen. Valitettavasti tilanne on kuitenkin se, että kunnallinen puoli ei tee hedelmöityshoitoja luovutetuilla sukusoluilla ainakaan toistaiseksi. (Tämä kävi meille selväksi viimeistään siinä vaiheessa,kun meille varattu ensimmäinen käyntiaika peruttiin ja selitykseksi ylilääkäri lähetti kirjelmän, jossa ilmoitti, että asia on näin.) Julkisuudessa esillä olleen/olleiden tapausten tiimoilta on määrätty uhkasakkoja, mutta vielä ei ole tullut lainvoimaiseksi se, että julkisen puolen täytyisi antaa hoitoa myös naispareille/tehdä hoitoja luovutetuilla sukusoluilla. Siispä luulen, että tuo julkiselle puolelle pääseminen voi olla mahdotonta ainakin toistaiseksi. :(
VastaaPoistaViimeisimmän tiedon mukaan julkiset klinikat ovat nyt päättäneet, että eivät anna lahjasoluhoitoja kenellekään. Näin pystyvät kiertämään tuon syrjintäasian, aika pyllystä kyllä! Tosin taistelu Setan puolelta jatkuu vielä, saas nähdä kuinka käy lopulta. Näin ollen pääsy julkiselle puolelle hoitoon lienee mahdotonta.
VastaaPoistaO-ou! No nyt tän asian tiimoilta taitaa yritykset kunnan puolelle tyssätä!
PoistaMutta ihan kamalaa tuo syrjintä! Ihan kamalaa!! Ihan kun meidän naisparien lapsenkaipuu olisi vähempi tärkeää, kuin heteroiden :(
Siirtyminen on hankalaa. Meidän suunnalla peruaatteessa pääsee, kun takana on "vuoden yritys". Tarkoittaen mustavalkoisesti 12 aktiivista yrityskertaa yksityisellä puolella (koti-inssejä ei lasketa). Todettu lääketieteellinen ongelma voisi helpottaa, mut silloinkin rajoitteena on se ettei luovutettuja sukusoluja ole samaan malliin käytettävissä kuin yksityisellä. Eli ei ole mahdotonta tulla hoidetuksi julkisella, mut mahdollisuudet on melkolailla kiven alla. Itsellä kokemukset rajoittuu Väestöliittoon.
VastaaPoista