maanantai 6. maaliskuuta 2017

Ensimmäinen ohjelmanumero

Kriisinä meillä on ollut ohjelmaa häihin. Tässä nyt yksi hauska yhteisleikki, mikä me halutaan meidän häihin!

Kuningas ja kuningatar

Tähän leikkiin kutsutaan morsian kuningattareksi ja toinen morsian kuninkaaksi. Morsiusparin lisäksi leikkijöitä tarvitaan 8, joista muodostetaan, 4 pyörää, eli vaunut, 1 ajuri, 2 hevosta, sekä rasvari -Roope, joka rasvaa jokaisesta virheestä yhdellä hörpyllä (tms.) Lattialle laitetaan tuolit vaunun muotoon.

oikea takapyörä vasen takapyörä

kuningatar kuningas

oikea etupyörä vasen etupyörä

ajuri

oikea hevonen vasen hevonen

Valitaan 1 henkilö, joka lukee alla olevan tarinan. Aina mainittaessa edellä mainitut roolit, tulee juosta tuolinsa ympäri. Jos ei juokse, rasvari-Roope antaa ryypyn pullosta (tai mitä keksitään)

Olipa kerran kuningas ja kuningatar. Tämä kuningaspari halusi eräänä päivänä lähteä vaunuineen ajelulle. Kuningas sanoi kuningattarelle. ”rakas kuningatar, annapas kun kutsun ajurin paikalle.”

Ajuri tuli kuninkaan ja kuningattaren luokse ja kuningas sanoi ajurille: ”ajuri haepa kaksi hevosta tallista ja vaunut kuninkaallisesta vajasta ja valjasta hevoset vaunun eteen, sillä minä ja kuningatar haluamme lähteä ajelulle!”

Siltä seisomalta lähti ajuri talleille ja haki kaksi hevosta ja valjasti ne vaunujen eteen. Kuningatar sanoi kuninkaalle: ”rakas kuningas, kysypä ajurilta ovatko hevoset saaneet tarpeeksi kauroja”. Kuningas huusi ajurille: ”ajuri hoi! Ovatko hevoset saaneet syödäkseen?”

Ajuri vastasi: ”kyllä vaan, armollinen kuninkaani!” Ajuri istahti penkille, näpäytti hevosia piiskallaan ja vaunut lähtivät liikkeelle.

Hetken kuluttua kuningatar sanoi kuninkaalle: ”hyvä kuningas, parahin kuningas, rakkain kuninkaani, luulenpa että vasen etupyörä heiluu”. Kuningas sanoi ajurille: ”ajuri, kuulkaapas ajuri – pysäyttäkää hevoset ja tarkastakaa vasen etupyörä, katsokaa samalla, että myös oikea etupyörä, vasen takapyörä ja oikea takapyörä ovat kunnolla kiinni. Tai parasta että tarkistatte koko vaunut.”

Ajuri tarkasti vasemman etupyörän, oikean etupyörän, vasemman takapyörän ja oikean takapyörän ja lopulta koko vaunut. Samalla kun hän kävi läpi koko vaunut, hän antoi ensin oikeanpuoleiselle hevoselle juotavaa ja sitten vasemmanpuoleiselle hevoselle.

Sitten hän sanoi kuninkaalle, että vaunuissa oli kaikki kunnossa ja että he voivat jatkaa matkaa. Ja ajuri nousi istuimelleen ja komensi hevoset liikkeelle.

Pienen ajan perästä kuningatar sanoi kuninkaalle: ”kuningas, rakas kuningas, oma kuninkaani, minun on kylmä – voisimmeko jo lähteä kotiin?” Sama tien kuningas sanoi ajurille: ”ajuri, kuulkaapas ajuri, ajakaapas meidät kotiin!”

Tultuaan linnan pihalle nousivat kuningas ja kuningatar vaunuistaan ja menivät sisälle. Ajuri riisui hevoset valjaistaan ja työnsi vaunut vajaan ja tarkasti vielä kerran kaikki neljä pyörää. Oikean takapyörän, oikean etupyörän, vasemman takapyörän ja vasemman etupyörän ja sen jälkeen koko vaunut. Tämän tehtyään ajuri meni kuninkaan ja kuningattaren luo ja toivotti heille hyvää yötä.

Ja jos he eivät ole sattuneet kuolemaan juoksevat he vielä tänäkin päivänä tuoliensa ympärillä. Sen pituinen se.2 kommenttia:

 1. Haha, oon kuullut ton leikin joskus nuorempanan :'D Kuullostaa hyvälle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea nyysitty mun naapurin häistä :D
   Ja nähtiin siis toi tapahtuma häävideolta (kun ei vielä heitä tunnettu ja tosi hauskalta näytti)

   Poista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...