keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Puoliksi suunniteltu on melkein tehty

Hääjuhlan kutsut on nyt lähetetty ja toivottavasti vieraat sen myös saaneet. Aluks ajateltiin, et oltais askarreltu kutsut itse tai tilattu netistä, mut päätettiin nyt kuitenkin tehä kutsut ihan vaan wordilla ja kun on väritulostin käytössä, niin sekin passas hyvin. Reunat leikattiin kuviosaksilla ns.hienommaksi. Sit vaan lykättiin kirjekuoriin ja taakse "kutsu"-tarra ja "sormukset"-tarra. Ja kauniilta näytti. 
Hääpaikka käytiin katsomassa livenä melkein viikko sitten. Jännitti ihan kamalasti, et se paikka on supersuuri, kun kuvat antoi niin ymmärtää, mut ei. Se oli just sopivan kokoinen! Siellä meillä on käytössä iso hieno keittiö, jossa on kaikki tarvittava välineistö kahvinkeittoa yms. varten. Eli mitään ei tartte sinne itse viedä. Paitsi siis ruuat tietenkin :D Ajateliin nyt kuitenkin myös tehdä paistovalmiiks kermaperunoita ja liha/kasvispullia, koska osa vieraista on vegejä on heitäkin kohteliasta ajatella. Ainoa paniikki tulee olemaan vuokran alun ajankohta, sekä juhlien alku. Me nimittäin tullaan saamaan avaimet vasta klo.17 ja juhlat laitettiin alkavaks klo.18, ettei nyt ihan yöllä tarttis tulla :D Toisisanoen meillä on tasan tunti aikaa laittaa paikka juhlakuntoon, mut onneks on apureita niin ei tarvi yksin kaikkea miettiä. Ja kun kyse on rennoista häistä, ei kaiken tarvii olla just eikä melkein.

Sukunimestä. Aluks ajattelin, et olisin ottanut L:n sukunimen, mut jotenkin haluan pitää myös omani, koska mun isä on kuollut ja tavallaan nimi on enää ainut asia, mikä mulla on hänestä jäljellä, päätin, että mulle tulee yhdistelmänimi. Ja joskus kun lapsi meille suodaan, saisi hänkin palan minun isästä ja palan L:n perheestä nimellisestikkin. Olen jo alkanut mutustelemaan uutta tulevaa nimeäni, ja ei paha ;) Mun sukunimi kun on perus -nen päätteinen ja L:n lyhyt ja ytimekäs.

Häissä siis on sateenkaariteema, jonka mukaan myös häiden koristelut menee. Netistä oon tilannut mm. Lippurivin, sateenkaaren väreissä, violettia tylliä (tai jotakin kiiltävää kangasta :D) jolla penkkien yks kohta koristellaan. Ja servetit on värikkäät. Tarkoitus ois yrittää tehdä ite erivärisiä pompomeja, katotaan miten onnistuu :D mitään kauheeta koristelua ei aiota tehdä, koska paikka muuten itsessään on siisti, eikä mitää tarvitse ns.piilotella.

Mut on tässä kyllä kauhee stressi, voi luoja. Oon aika kiukkuherkkä. Ja toki jännittäähän naimisiinmeno, mut tietenkin hyvällä tavalla <3

11 kommenttia:

 1. Voi kuullostaapa hienolta! Toi sukunimi on kyl sellainen et siin varmaan menee aikaa et osaa päättää tuleeko sama sukunimi vai yhdysnimi. Meillä kun otettiin sukunimi jo silloin kun rekisteröinti tapahtui (ja maksoimme siitä n200€) niin ei ollu samaa mahollisuutta ees ottaa yhdysnimeä mut hyvinhän toi kohta kaks vuotta on uus sukunimi pysynyt mukana mulla:D
  Muista nyt nauttia tuosta kaikesta, äläkä täysin stressaa sitä aikaa kun sekin menee nii nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä toi sukunimestä maksaminen oli ihan kamalaa rekkarin aikaan, mut onneks laki muuttui. <3
   Joo, ei auttais kauheesti stressailla, mut oon aika herkkä sellaselle :( mut parhaani yritän ;)

   Poista
  2. Onneksi muuttui! Meillä oli ehdoton et nimi vaihtuu mahd.pian rekkaroinnin jälkeen. Ja mul oli menossa monet kortit viel vanhaksi :D Lisäksi passin uusin vasta viime joulukuussa :'D Hyvin toimi suomessa vanhalla nimellä :'D Ja parasta mun mielestä oli kun muutettiin takas pohjanmaalle niin kukaa ei tunne mua enää täällä ku erisukunimi :'D

   Poista
 2. Lapselle ei käsittääkseni voi antaa yhdistelmänimeä. Lapselle tulee sukunimeksi vain se pariskunnan yhteinen sukunimi eli loppuosa yhdistelmänimestäsi. En halua olla partypooper, halusin vaan tarkentaa ja ehdottaa, että tarkistaisit asian. Yhdistelmänimet on kyllä veikeitä ja jäävät mieleen, että peukut sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa nyt kun ton sukunimiasian mainitsit, niin olen joskus ton asian kuullut ja kun miettii, niin onhan mun avovaimon äidilläkin yhdistelmänimi, mutta lapset on yhdellä sukunimellä. Mut kiitos muistutuksesta! Ei kaikki mee niin ku haluis, tässäkään asiassa :D

   Poista
 3. No kuulostaapas tosiaan aika kiireiseltä toi tunnin valmistelu! Hyvää etukäteissuunnittelua ja organisointia sitten vaan:D Ja sit muistatte rentoutua ja nauttia! Mä niin haluaisin elää meidän hääpäivän uudestaan, se oli niin ihana! Mutta aika kului kamalan nopeasti. Onneksi on kuvat ja videot muistona!

  Mulla on itseasiassa vähän samanlainen käsitys tosta sukunimiasiasta, eli lapselle ei voi tällä hetkellä antaa yhdistelmänimeä. Joku nimiuudistus ehkä on tulossa joten en mee vannomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi tunti on kyl kääk homma! Mut onneks meitä tulee ainakin 5 avuksi tolle tunnin ajalle, odotan jo häitä kovasti. Tarvii tehä lähempänä joku kokous, et kuka tekee mitäkin.

   Poista
 4. Kuinka ihanan jänniä hetkiä teillä, kun saatte suunnitella omaa juhlaa! <3 Niin kuin sanoit, rennosti ja hyvällä fiiliksellä apulaisjoukon kanssa, niin saatte tunnissa hyvin kaiken aikaan ja juhlista tulee ihanat. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Me askarreltiin aikoinaan kaverin häihin noita pompomeja :D suht helppoja askarrella, mutta kyllä siihen aikaa saa kulumaan :D Ootko muuten tutustunu jo facebookin hääkirppiksiin? Siellä on siis ihan kaikkea mahdollista myynnissä halvalla. Myös noita pompomeja saattaa olla isoja määriä valmiina :) Ihana kun näitä teiän häävalmisteluja lukiessa tulee ihan omat järkkäilyt (mukaan lukien myös kaason roolissa tehdyt järkkäilyt) mieleen :) Hyviä muistoja noista jää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki katoin netistä jotain askarteluvideoita ja sit oikeesti ku on ihan surkea tekemään ite mitään, niin.... voi olla et niistä ei nättei tuu. :D Oon joo niissä fb-kirppiksis mukana, pompomeja oli kerran myynnissä, mut sillon en tarttunut tilaisuuteen... sit me haluttais erivärisiä tuikkuja.. niitä yritän kans siellä haukkana kytätä!

   Poista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...