keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Kuulumiset

Palataan sairaalaan tai tarkemmin sinne synnytäneiden vuodeosastolle. Me oltiin sairaalassa vauvan kanssa 4päivää perhehuoneessa ja alkoi jo niin tympimään. Sintin paino vaan laski ja laski osastolla. Maidonnousua odoteltiin kovin ja imuotetta harjoiteltiin. Vasta kolmantena päivänä kun paino oli tippunut 11,7% (maksimi saa olla 7%) alettiin antamaan vauvalle lisämaitoa jokaisen imetyskerran jälkeen ja mulle avuksi rintakumi (ja kävin ahkerasti pumppaamassa), niin johan lähti paino nousuun ja mekin päästiin kotiin. Kotona paino nousi syntymäpainoon vain muutamassa päivässä ja maitoa tulee hyvin, mutta rintakumista ei olla päästy. Vauva vaan ei saa imuotetta vaikka kuinka kaikkia keinoja c-otteesta rintakumin ”vaivihkaa” poisottamiseen kesken imetyksen on kokeiltu. Jokapäivä me harjoitellaan, mutta suoraasanoen koen tärkeämmäksi sen, että pystyn edes ruokkimaan lapsen omalla maidollani rintakumin avulla, kun etten ollenkaan. Stimulaatioita pidän yllä pumpulla.

Noniin se imetyksestä :D

Meidän vauva on tempperamenttinen, asioiden on tapahduttava heti eikä minuutin kuluttua. Tällä hetkellä päivällä ollaan kilttejä ja rauhallisia, mutta illalla raivotaan :D saadaankin testiksi koliikkikeinu kun tää tykkää hytkyttelystä kiukun aikana, eikä meidän voimat meinaa riittää :D Mutta niin rakas tuo pieni on <3
Hyvin ollaan opittu tulkitsemaan vauvan tarpeita. Vauvan nimestä tuli muuten kriisi, hän ei näytä yhtään siltä mikä on ollut meidän unelmanimi useita vuosia! Ehdotuksia siis saa antaa :)
Tänään piti olla toinen neuvolakäynti, mutta yllättäen taas se peruttiin. Raskausaikanakin mun aika peruttiin miljoonia kertoja. :(

Tässä tämä nyt näin lyhyesti, palaillaan taas :)

6 kommenttia:

 1. Ihana kuulla teidän kuulumisia :) Tuo imetysasia alkaa jo vähän jänskättään, että mitenhän se meillä luonnistuu. Toivottavasti kuitenki pystyisin edes jotenkin imettämään.
  Voihan nimikriisi :D meillä ei oo vieläkään mitään kunnon vaihtoehtoja pojalle. Miehenkin kaikki ehdotukset on vaan jotain läppänimiä ulkomaalaisista tv-sarjoista :D Tytölle mulla olis heti liuta erilaisia nimiä, haha. Onneks vielä ehtii miettimään nimiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli erilaisia nimiä mielessä, mutta vaimo ei niistä välittäny :D nyt on nimi päätetty ja maistraatin paperit lähetetty eteenpäin!

   Poista
 2. Kuulostaa sltä että kaikki sujuu hyvin, ihanaa :)

  Meillä napero taisi olla 2kk vanha ennen kuin päästiin rintakumista. Ei mitenkään kyllä ahkerasti harjoiteltu, kun tuntui ettei ilman sitä tullut imetyksestä mitään. Sitten jossain vaiheessa vauva oli kai jo niin paljon isompi, että sai helposti oikean imuotteen ja kumin jättäminen ei ollut enää vaikeaa. Uskon että tekin pääsette siitä jossain vaiheessa eroon :)

  VastaaPoista
 3. Kiva, että imetys on lähtenyt käyntiin. :)

  Toi on kyllä paha homma, jos suunniteltu nimi ei sovikaan! Meillä kävi ihan sama juttu. Minkälaisista nimistä tykkäätte? Onko teillä jotain kriteereitä nimelle?

  VastaaPoista
 4. Älä turhaan panikoi siitä rintakumista. Me päästiin siitä eroon vasta kun poitsu oli joku kaksi tai kolme viikkoa. Otin vaan vaivihkaa pois ihan yhtäkkiä kun ote irtosi. Sitten noihin masuvaivoihin niin jos et ole kuullut, käsivarren päälle kun laittaa vauvan massulleen makoileen ja esim heijaa tai ihan vaan kävelee, niin saa helposti ylimääräset ilmat pois. Sitten ku ikää tulee enemmän niin polvien päällä täristely auttaa myös. :)

  VastaaPoista
 5. Rintakumista ei tosiaan kannata stressata. Kai he kuitenkin tarkastivat hyvin kielijänteet, ettei vaan johtuis sen kireydestä? Se on tosi yleinen ongelma ja aivan pieni toimenpide, joka helpottaa imuotetta. :)

  Tsemppiä vauva-arkeen! Kaiken a ja o on riittävät päiväunet vauvalla ja joka välissä mahdollisuus niihin. Sen olen oppinut! Heh!

  VastaaPoista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...