keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Voihan unimasa!

Meidän Sintti on luonteeltaan hyvin aurinkoinen ja kaikinpuolin ihana lapsi. Hänen kanssa on helppo reissata joka paikkaan eikä hän juuri koskaan turhaan kiukuttele tai itke. Jotkut kuvailevat häntä sanoin jopa "helppo lapsi". Tykkää leikkiä kaikkien kanssa ja on ihanan utelias.

Ihan pienestä sylivauvasta tai oikeastaan jo syntymästä asti Sintti on ollut huono nukkumaan. Synnärilläkin joskus kätilöt sanoi "pitäisiköhän pikkuneidin välillä nukkua?" ööö joo, mut miten? Miten mä saan hänet nukkumaan? Ollaan kokeiltu tässä matkan varrella tassuttelu unikoulua yms. Ei auta. Muistan tässä reilu vuoden aikana, et yhteensä n. 2viikkoa on ollut unien suhteen tosi "helppoja aikoja".. Silloin on nukahdettu käytännössä heti. Öisin heräillään vieläkin 2-200 kertaa.  Helpointa on ollut mennä sieltä mistä aita on matalin, eli tissi. Rinta suuhun ja uni jatkuu välittömästi. Se, että jaksetaan taistella nukkumaan meno rumba illalla, et saadaan kaksin aikaa se n. Tunti (ei aina edes sitä), vie voimat siltä, että jaksais taistella yöt. Siihen mulla/meillä ei oo ollu voimia.  Ollaan ostettu wishbear, ei auta. Ei vaan auta.
Oon keskustellu ystäväni kanssa, jolla ensimmäisen lapsen kanssa ollut nukkuminen vielä hankalampaa sekä hänellä on myös toinen lapsi, joka nukkunut aina kuin enkeli. Hän on sanonutkin, että ymmärtää hyvin kun ei jaksa taistella, että hänen olisi myös helppo "jeesustella" jos esikoinen olisi ollut kuin kuopus.

Tää huono nukkuminen on ollut vahvasti se syy, miksi ei todellakaan tulis itsellä mieleen tehdä lapsia pienellä ikäerolla! Onneksi ikää tulee mulla tänä vuonna 26, joten munasolut ei ihan heti vielä kupsahda. :D

Kertokaa toki vinkkejä jos teillä on!

Ps. Meillä on säännöllinen rytmi joka ikinen päivä! Klo19 alkaa iltahommelit ja klo. 20 mennään sänkyyn.. Tai siis pitäis mennä... Nyt nää helteet on aiheuttanut sen, et meillä ei nukuta myöskään päiväunia.. Ja sekös kiukuttaa lasta!7 kommenttia:

 1. Me ollaan kans niin monesti saatu kuulla tota, että meillä on "helppo lapsi". En oikein tiedä miten siihen suhtautua ja heti tulee kauhee häpeä, jos tulee jaksamattomuuden tunne, koska meillähän on niin "helppo lapsi". No jaa.

  Mä ymmärrän ton, ettei pikkusisar ole vielä toiveissa, kun yöt on vielä niin katkonaisia. Meillä poitsu nukkuu jo kokonaisia öitä, mutta hyvä ystäväni on saanut kokea nyt jo kaksi huonounista lasta ja kyllä sen huomaa, että voimat on selkeesti vähissä. En valitettavasti osaa antaa vinkkejä, mutta olen lukenut, että unikoulun kannattaa tehdä joku muu kuin imettävä äiti, koska lapsi haistaa sen maidon ja se pitäisi opettaa nukahtamaan ilman tissiä. Kaverini oli pakko lähteä esikoisensa kanssa pakoon laivalle, että unikoulu varmasti onnistuisi :D Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit ärsyttää, kun jotkut puhuu, et "samoilla uni vajeilla menee kaks lasta siinä missä yksikin" - ei mene! Ei vaan mene :D unikoulu tehdään nyt viimeistään heinäkuussa kun puoliso on lomalla ja vapaapäiviä on useita, ni ei tarvi stressata töiden takia :D

   Poista
 2. Meillä asuu samantyyppinen kaveri. Ikää on 10,5kk. Hän on hymyileväinen, utelias ja seurallinen. Viihtyy hyvin, paitsi äitivajeen jälkeen vain kosketusetäisyydellä äidistä, mieluiten molemmista. Mutta yöt - ai jösses. Pahin elämöinti oli 3-kuisesta n. 8 kuukauden ikään, jolloin herättiin tunnin max kahden välein ja tissiä vähintään joka toisella heräyksellä. 8kk siirrettiin tyyppi omaan huoneeseen ja pidettiin pieni unikoulu. Nykyään herää 2-5 krt ja imetän 1-2 krt yössä. Oon miettinyt, olisiko uuden unikoulun paikka. Samalla oon tosi onnellinen, ettei aikoihin ole tarvinnut tunnin välein heräillä hurraa. Ehkä tällaisten vaikeammin unessa pysyvien tapausten vaan täytyy olla päivät ihan superhelppoja hurmureita, että vanhemmat jaksaa vielä univajeessa pitää palleroitaan maailman ihanimpina. :D

  VastaaPoista
 3. Ja mä haaveilen kans toisesta lapsesta vähintään 4 vuoden ikäerolla. Paras olis, jos toisen saisi, kun eka on jo koululainen. Olisi kai sekin vielä mahdollista, mutta ei kannata laskea sen varaan, jos todellinen toisen lapsen kaipuu iskee, kun ollaan nyt kolmekymppisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kans oli tota, et tunnin välein heräiltiin ja se oli tuskaa! Nyt on ollu helpot yöt viime päivinä kun vaan 2-3 kertaa.. Itellä toki nyt flunssa ja yskä ettei vaaaaaan sais nukkua rauhassa :D meilläkin mielellään se 3vuotta sais olla ikäeroa ja myöskään kans ihan tonne kouluikään en viittis odotella (vaimo on mua 10vuotta vanhempi) Muutenkin mennään tulevaisuudessa sillä idealla, et meil on sisarusolkia 3hoitokertaan ja jos ei nappaa niillä, niin me ollaan sit kolmin.. Katotaan miten sit todellisuudessa käy :D

   Poista
 4. Moikka!

  Nyt kun oma "projekti pikkusisarukseni" on alkamassa, aktivoiduin myös lukemaan muiden blogeja pitkästä aikaa. :) Uniasioihin voin tarjota vertaistsemppiä, koska Murun kahteen ikävuoteen on mahtunut monen monen monta syystä jos toisestakin levotonta yötä ja venähtänyttä nukkumaanmenoa (hän on myös luonnostaan iltavirkku), viimeksi viime yönä. Ehjiä öitä tulee aina kausittain, minkä voimalla jaksan taas seuraavan hulinakauden (joten kuten). Trendi on onneksi helpottamaan päin, mutta aika hitaasti.

  Oletteko kokeilleet osteopatiaa tai vyöhyketerapiaa? Murulla osteopatia on auttanut moneen (ja vakuutuksemme jopa korvaa sen), ja vyöhyketerapiassa puolestaan käyn itse, ja monet lapsetkin ovat saaneet siitä apua. Voimia kesään! <3

  VastaaPoista
 5. Tällä hetkellä tuulensuunta on kääntynyt, että nyt nukutaan jo aika hyvin ja päivisin sit puolestaan uhmaillaan ja kiukutellaan :D mutta katsotaan miten homma etenee. En ollut edes muistanut koko osteopatiaa tai vyöhyketerapiaa! Pidän kyllä mielessä!! :) hyvää kesää!

  VastaaPoista

Tays ensikäynti

 Tosiaan instagramin puolelle olen aiheesta jo tänään kirjoitellut ja suosittelen sinne siirtymään jos aihe vielä kiinnostaa :) nyt päivitte...