keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Voihan labra!!

Tää on nyt tämmönen pikapäivitys, MUTTA heräsin aikaisin, että kerkeän ajoissa odottelemaan labran aukeamista. Arvaatteko mitä sitten käy, kun menen lippujen ja lappujen kanssa toimenpide huoneeseen "me ei oteta enää yksityisten lääkärien määrämiä labroja" ok,tämä selvä ja poistun huoneesta ja soitan työterveyteen ja pyydän sieltä lähetettä "joo onnistuu, tarvitset lääkäri ajan ja koska asiasi ei ole kiireinen menee ensimmäinen aika muutaman viikon päähän" aaaaarrrhgghh! Eli nyt olen menossa yksityiselle otattamaan kokeet, kalliimmaksi tulee n.130e mut ihan sama!

7 kommenttia:

 1. No voihan :/ Noi on jotenki iha randompeliä, kun labroissa käytännöt vaihtelee. Asumme pienellä kylällä, joten siellä ei oo ollu tapana ottaa yksityisten labroja. En viittiny ees kysyä. Sen sijaan ison sairaalan labran sivuilta bongasin siellä niitä säyseästi otettavan. Tuli labrareissu kaupunkiin isoon labraan jonottelemaan, mut sinne päästyä homma hoitui ja tulokset laskuineen tuli viikon sisällä postilaatikkoon. Se oli hyvä, sillä mein työterveyshuolto tuskin ois tällaisia "omaehtoisia" kokeita hoitanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläkin tää käytäntö kunnallisessa tk:ssa muuttunut just 1.3.2016, eli ihan mun tuuria :D

   Poista
 2. Me otatettiin verikokeita vasta neljännen yrityksen yhteydessä (follikkeliultrapäivänä). Hoidin testit Väestöliiton klinikan kautta helppouden vuoksi. Työterveyden kautta olisi varmaan voinut otattaa myös, jos olisi (itse) keksinyt tekosyitä, miksi lääkärin pitäisi määrätä pieni verenkuva ja kilpirauhasarvot. Testit maksoi vain 81 euroa (ennen Kela-korvausta 86 euroa), joten kokonaiskustannuksiin nähden summa oli pieni. Mitkä testit sulta otetaan, kun hinta on noin paljon isompi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut pyydettiin ottamaan jo nyt labroja ja lähettämään vastaukset postiste. Nämä kalliit labrat olivat ihan vaan kilpparikokeita ja perusverenkuva. Tuolla yksityisellä tais olla vaa jäätävät hinnat. Ja vielä kaksi koetta pitää ottaa kp 2-5välisenä aikana, jotka ovat jotain hormonikokeita.

   Poista
  2. Ja muokkaan noi verikokeet maksokin 158e!!! Olin kuullut aikaisemmin puhelimessa väärin. :(

   Poista
  3. Kuuluuko tuohon 158 euroon myös hormonikartoitus kierron alussa vai onko se vielä erikseen? Suolaisen hintainen koe, jos hormonikokeet on vielä tuohon päälle.

   Poista
  4. Erikseen. En siis meidän klinikalla käynyt kokeissa, vaan linnan klinikalla Hämeenlinnassa. Nyt en tiedä mihin nuo hormonikokeet menisi ottamaan.

   Poista

Kun perheunelmista tuli totta

Taisi olla vuosi 2013, kun ensimmäisen kerran tutustuin pintaraapaisun verran blogeihin, joissa naisparit haaveilivat lapsesta. Olin tuolloi...