tiistai 23. toukokuuta 2017

ivf korttia vilautettu

Selailin facebookia tässä yks ilta ja eteeni tuli mainos dextralta "haluatko osallistua ivf tutkimukseen?" Klikkasin. Näytin L:lle. Mietittiin. Ja sit mä olinkin näpyttelemässä sähköpostiviestiä sinne suuntaan.

Eli kyseessä on tutkimus, jossa testataan erään pian markkinoille saapuvan lääkkeen tehoa. Lääke siis annetaan alkionsiirron yhteydessä, jonka tarkoituksena on vähentää kohdun supisteluja ja näin lisätä verenkiertoa kohdussa, joka lupaa alkiolle paremman mahdollisuuden kiinnittyä. Osa kokeessa olevista saa lumelääkkeen ja tutkimuksessa oleva ei luonnollisestikkaan tiedä, saako hän lumelääkkeen vaiko tämän oikean tutkimuslääkkeen. Ensimmäisissä vaiheissa on todettu, että tämä oikea lääke tuotti toivotun tuloksen.

Se mitä me joutuisimme tekemään on: ensikäynti/seula (maksuton), psykologi (luovutettujen solujen käyttöä varten, tämä on omakustanteinen),verenpaineen mittailua, ylimääräsiä verikokeita, jotka luonnollisestikkin korvataan. Ivf-hoitoon kuuluvat lääkkeet korvataan 1500euroon asti. Ja alkionsiirto on maksuton, mikäli mitään siirrettävää on. Raskaustesti on ilmainen. Sekä kaksi mahdollista alkuraskaudenultraa kuuluu maksuttomina tähän. Omasta pussista joutuu maksamaan yhteensä n. 2500e-reilu 3000e.

Tämä tutkimus kolkuttaa takaraivossa. Pitäiskö? No mitä jos inssillä onnistutaankin? No mitä jos ei? Kyllä, ei, kyllä, ei, kyllä!?!!!!!!???

Miltäs tämä muiden korvaan kuulostaa?

9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hui, vaikea päätös. En kyllä osaa sanoa mitään puolesta enkä vastaan. Minkä hintainen tuo on "tavalliseen" ivf:ään verrattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästöä varmaan tulee n.2tonnia, eli sinänsä tarjous olisi hyvä. Mutta toisaalta jos mukaan lähdetään, haluisin vasta syksyllä, koska nyt on yks rauta tulessa.

   Poista
 3. Jos muutenkin meinaisi IVF:ään lähteä, niin mikä jottei. Säästö on aikamoinen. Siis Jos. Inssit on tuottaneet tulosta kohtuullisessa ajassa, ei ole epäilystä etteikö niin kävisi uudelleenkin. IVF on settinä aikalailla rankempi. Mut mahkutkin on prosenteissa paremmat. On siinä monta muttaa. Varmaan löydätte sen oman tien kun tunnustelette mikä tuntuu hyvältä :)

  Ps. Eikö teillä oo melko tuore psykologikäynti takana jo ennen inssejä. Oisko se käypä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ivf:ään siirtymistä ollaan joskus mietitty, jos insseillä ei onnistuta ja kerran inssillä raskautunut olen, niin toisaalta haluaa vielä sitä keinoa yrittää. Joo psykologikäynti on tehty reilu vuosi sitten, mutta tosin eri klinikalla ja eri kaupungissa. Veikkaan tän olevan sellainen juttu, että jokasella eri klinikalla on omat psykologin haastattelut (rahastus), tai enhän mä tiedä jos en kysy :)

   Poista
  2. Me vaihdettiin klinikkaa kesken hoitojen ja meillä kävi tuo edellisen klinikan psykologikäynti ja lausunto myös seuraavalla. :) Tsemppiä teille isoihin päätöksiin!

   Poista
  3. Okei, kiitos hei tiedosta :) ja kiitos tsempeistä. Yks inssi kortti kyllä katsotaan läpi, ennenkuin päädytään mihinkään ratkaisuun.

   Poista
 4. Hmm..tuossapa asiaa mietittäväksi kerrassaan. Toivottavasti oma fiiliksenne ohjaa teidät oikealle polulle :) Tosin, teillä tuo inssi myös tuottanut tulosta, olisiko sillä vielä fiksua edetä, vaikea sanoa...

  Tsemppiä sinne eniveis, mukana menossa eletään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katsotaan mitä tehdään, ainakin nyt inssin suhteen on ainakin yks yritys ja se on varma :)

   Poista

Kun perheunelmista tuli totta

Taisi olla vuosi 2013, kun ensimmäisen kerran tutustuin pintaraapaisun verran blogeihin, joissa naisparit haaveilivat lapsesta. Olin tuolloi...