sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Mikä on päivän avainsana?

Mun piti tulla kirjottelee vasta, kun ensikäynti on ohi, mutta pakko silti tulla tänne jakamaan ajatuksia, joita ollaan tänää pohdittu ja pähkäilty ja ehkä vähän voivoteltu. Miksi raha tässä lapsiasiassa voi määrittää onnen? Miten se raha ratkaisee sen, että voiko meistä tulla mahdollisesti vanhemmat? Ja otsikkoon viitaten päivän avainsana on tuo pirskatin raha. 
Tein joskus päivityksen liittyen meidän huonoon tuuriin, mutta poistin sen. Tämä huono tuuri astuu voimaan nyt maaliskuussa ja se liittyy meidän kotiin, joka ostettiin 3vuotta sitten. Taloyhtiö nimittäin joutu ottamaan suuren summan lainaa (400tuhatta) joista meidän "lottovoitoksi" jää maksettavaa miltei 60tuhatta. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiövastikkeemme nousee älyttömästi. Ja tämä kaikki tarkoittaa sitä, että emme pysty kuin muutamaan yritykseen  klinikalla näin aluksi, jonka jälkeen on jäätävä tauolle, mikäli toivottua tulosta ei tapahdu. Tai voihan tämä olla vain tämmöistä panikointia, kun tulee kevään aikana tapahtumaan paljon muutoksia elämässä. En tiedä se jää nähtäväksi. Koti-inssit meillä ei ole vaihtoehtona, koska meillä ei ole ketään tuttua luovuttajaa, eikä oikein luottoa näihin tuntemattomiin. Ja sit mietittyttäisi miten perheensisäinen adoptio onnistuu, jos jollain on tietoa saa toki hölmöä valaista. :)
Ensikäynti klinikalla on siis jo ylihuomenna ja meillä on hieman enemmän jännitystä ilmassa selvästikkin. Siitä reissusta kerron myöhemmin lisää.

5 kommenttia:

 1. Monta kertaa olen itse surkutellut samaa. On todella turhauttavaa kun näin iso asia on kiinni rahasta. Varsinkin kun sitä ei hirveästi ole. Toivottavasti teillä riittää se pari yritystä. :) Mukavaa ensikäyntiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kyllä yhtään kivaa! Joo toivotaan niin että edes joskus meilläkin olisi hyvä tuuri ja onnistuisimme pian, vaikka aika skeptinen olen kyllä sen suhteen.

   Poista
 2. Adoptio, kun lapsi saa alkunsa koti-inssillä? Voipi olla et menis hyvin, voipi olla ettei onnistuisi ollenkaan. Tässä oma lyhyen matikan mutu-oppimäärää:

  Worst case scenario: Vuoden alusta tuli voimaan isyyslaki, joka vahvistaa isän oikeuksia (kannattaa tutustua kaikkien ketä koti-inssiä harkitsevat). Näin ollen siittiöiden lähde voi halutessaan vaatia isyyden selvittämistä ja juridista vanhemmuutta. Ja sen hän tulee lain mukaan saamaan. Piste. Mahdollisista keskinäisistä aiesopimuksista huolimatta. Niin sanoopi laki. *nuijan kopautus*

  Sitten on yhteistyökykyiset luotettavat luovuttajat, jotka voivat esim. tunnustaa isyytensä, mutta luovuttaa vanhemman juridiset oikeuden äidin puolisolle. Hyväksyä adoption. Silloin ei ongelmaa adoption saamiseksi ole.

  Sit on harmaa alue. Isättömät. Joillain on tästäkin hyviä kokemuksia, mut itse tiedän tapauksen jossa heteropariltakin käräjäoikeus eväsi adoption, kun isyys ja sitä kautta isän mielipide asiaan ei ollut tiedossa. Kaipa siihen muutosta hakivat ja loppupeleissä saivatkin, mut tie oli todella kivinen. Eli jotenkin jäi olo, et adopti riippuu oikeudesta, olosuhteista ja tuomarista. Voin toki olla väärässäkin, mut mulle tuollainen vääntö kuulostaa liian riskaabelilta..

  Adoptiopuolen lisäksi tunnetun/tiedetyn luovuttajan käytössä on monta muutakin eettistä ja kasvatuksellista aspektia, joka sai ainakin meidät loppupeleissä kääntymään vakaasti klinikan puoleen. Mietimme toki kaikkia vaihtoehtoja objektiivisesti. Kun lopulta kysyimme itseltämme "mitä tekisimme jos ei olisi rahasta kiinni", oli vastaus selkeä ja meille siten ainut oikea.

  Toisaalta näihin ei ole oikeaa vastausta. Koti-insseihin päätyneet ovat (toivon mukaan) onnistuneesti ratkaisseet ne ongelmat, jotka me koimme ylitsepääsemättömiksi. Joten niin tai näin, jokainen valitsee oikein päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mekin ollaan koettu, että klinikka on meille se parhain vaihtoehto, se rahanmeno kirpaisee, mutta sitä onnea jonka saatamme saada joskus ei voi rahalla mitata. :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...