keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Kun paino ei nouse

Meidän tyttö on alusta asti ollut pelkällä täysimetyksellä. Vauva on pirteä, nauravainen sekä pissaa/kakkaa tulee kyllä. Pituutta on jo 58cm ja sitä tulee n.2cm kuukaudessa (tai ainakin tähän asti tullut). Painoa puolestaan oli kuukaudessa tullut vain +290g (minimi määrä mitä kuussa ainakin pitäis tulla on ymmärtääkseni 500g), tämä harmittaa mua, vaikka neuvolassa kyllä sanottiin, että jotkut vauvat on vain pitkiä ja hoikkia. Ja olenhan mäkin pitkä tai pitkähkö (no 168cm, no ehkä ihan normi) ja normipainonen ja luovuttajalla oli pituus 180-184 välillä. Eli 28pvä meillä täytetään 3kk ja paino on vain 4690g. Sintti on kyllä kova liikkumaan ja jäntevä, minkä vuoksi energiantarve saattaa olla suurempi. Neuvolassa ohjeistettiin, että kiinteiden maistelut tulis meillä kuvioihin pian juurikin tuon energian vuoksi. 4.6 on painon tsekkaus ja sit alotettais maistelee perunaa, porkkanaa, bataattia. Samalla kerralla Sintti saa piikkirokotteet sekä toisen rota-rokotteen.

Mä oon jotenkin pettynyt itseeni. Pettynyt mun maitoon. :(

8 kommenttia:

 1. Miten teillä menee tuo pituus siinä käyrällä? Jotkut on vaan tosiaan pitkiä ja hoikkia :) mä olin itse vauvana tosi pullakka, mutta aikuisena kuitenkin ihan normipainoinen, joten varmaan multa periny meiän pikku jäbä tanakkuutensa :D Jospa se on vaan geeneistä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se pituuskin tais olla nyt -1 käyrällä... en tiiä. Koitan nyt vaan olla sinne 4.6 asti ja ollaan nyt päästy rintakumista eroon, et en tiedä kuinka paljon se on vaikuttanut tähän kaikkeen?

   Poista
 2. Oli pakko kaivella neuvolakortti esille... tämä oma tapaukseni on saanut pääasiallisena ravintona korviketta aina ja ilmeisesti meillä on tuo +500 grammaa kuukaudessa täyttynyt, mutta meillä pituuskasvu on ollut suhteessa painon kehitykseen auttamattomasti jäljessä. 59 senttisenä paino on ollut 4605 grammaa (oli tosin tämän jo kuukauden iässä ;) venyi silloin viisi senttiä) eikä siihen silloinkaan puututtu. Kasvoi ensimmäiset kuukaudet pituudessa siellä +2 käyrillä, nyt on tipahtanut nollakäyrälle, koska kahteen kuukauteen ei ole kasvanut kuin 1.2 senttiä (näistä 3 milliä viime kuussa). On siis nyt 8 kuukautta vanha. Paino-pituus on ollut lähes aina -19% (tällä hetkellä ensimmäistä kertaa -12% koska ei käytännössä ole kasvanut ollenkaan pituutta). Meillä lääkärit neuvolalääkäristä kirurgiin ja allergialääkäriin ovat aina sanoneet, että kasvaa tasaisesti omilla käyrillään. Toiveena kuulema on ettei paino tipahtaisi alle -20%, mutta ainakin siihen saakka saa syödä tai olla syömättä juuri niinkuin haluaa. Luovuttajalla oli pituutta 183 senttiä ja olen vain tullut siihen tulokseen, että ilmeisesti luovuttaja olikin lopulta lipputanko. Kiinteiden aikaisesta aloituksesta ei ole koskaan puhuttu. Niin kauan kun vauva kasvaa pituutta kaikki on ok ja itselleni on aina puhuttu, että kaikki ravinto on ollut suunnattuna pituussuuntaan. Jos ravinnosta olisi puutetta vauva lopettaisi kasvun kokonaan eikä venyisi niitä senttejä. Hyvähän se aina on että tutkitaan ja hutkitaan, mutta oikeasti tässä viimeisten reilun kahdeksan kuukauden aikana on tullut todettua moneen kertaan, että jotkut vauvat ovat vain megahoikkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä kans noita kiinteitä vieroksun (siis vielä kun vauva on niin pieni) ja valmiudet siihen hommaan osittain vielä uupuu. Katotaan sitä sit 4.6 neuvolassa miten on painon laita.

   Poista
 3. Meillä on Alek ollut aina hoikka ja kasvanut omalla miinuskäyrällään. Alkuun painoa tuli tosi hyvin, sitten se vaan tyssäsi ja hidastui. Teidän Sintin ikäisenä meidän Alek painoi reilut 5kg ja pituutta taisi olla jotakuinkin yhtä paljon,kuin teidän Sintillä :) Älkää siis murehtiko, kaikki vauvat kasvaa eri tahdilla ja kunhan pieni muuten voi hyvin ja kehittyy tasaisesti, ei ole syytä huoleen :) Alek on edelleenkin hoikka ja painaa 8,6kg (ikää 1v 3kk)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sintillä oli painon kanssa ongelmia jo syntyessään :D mut mut sit sitä tuli hyvin ja nyt taas takapakki. Noh katotaan nyt. Ja sitä kans neuvolassa sanottiin, et mitään hätää ei ole, mut ite oon superstressaaja ni tää on kamala :D

   Poista
 4. Hän kasvaa omaa käyräänsä, ei kannata todellakaan tuijottaa muiden vauvojen mittoja eikä sitä 500g kuukaudessa. Vaan nimenomaan lapsi saa tarpeeksi kunhan ei kitise nälkäänsä. Ymmärrän että olet epävarma mutta en usko että sun maidossa on mitään vikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt imetän ilman rintakumia vihdoinkin! Toivottavasti syy olis siinä. Ja kiitos <3

   Poista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...