tiistai 8. toukokuuta 2018

Pian kaksi äitiä virallisesti

Raskausaikana otin yhteyttä silloin pelaan ja sieltä vastattiin kovin topakasti, että kaksi käyntiä teemme heidän toimistolleen (n.50km päähän) ja yhden he tekevät pelasta tänne.

No nyt kun asiat ovat edenneet, riittikin vain se, että sossu tuli meillä käymään ja keskustelimme.

Tapaaminen oli rento ja keskusteltiin mm. siitä että mitä mieltä olemme jos Sintti haluaa 18 vuotiaana selvittää luovuttajan henkilöllisyyden. Me käytimme siis suomalaista anonyymiä luovuttajaa eli hänet on ihan mahdollista löytääkin sitten joskus, mutta meille se on ihan ok asia jos Sintti niin haluaa, se on mielestämme asia mitä emme voi estää ja olisi meidän mielestä myös väärin. Se kun on fakta, että ei hän meitä unohda ja L on varmasti aina rakas äiskä, koska ollut hänen elämässä aina. Se toinen vanhempi.

Myös keskusteltiin siitä aiommeko kertoa Sintille totuudenmukaisesi miten hän on meille tullut. Tottakai! Heti kun ymmärrys on siinä tasossa ja ”meidän pihan perhe”-kirjaa varmasti apuna käyttäen. Suosittelen tutustumaan tohon kirjaan ihan kaikkien. Päväkodissa kun varmasti tulee erilaisia perheitä vastaan ;)

Nyt odotellaan pelalta saapuvaa lausuntoa ja sitten tämä lausunto lähetetään käräjäoikeuteen. Käräjillä asia käsitellään kiireellisenä 1-3viikossa. Pian olemme lain silmissäkin kolmihenkinen perhe!

Ps. Meidän asunto on myynnissä! Ollaan käyty kiertelemässä nyt asuntonäytöissä, tarjonta on vaan aika heikkoa.

4 kommenttia:

 1. Vau, asia etenee vauhdilla! Hyvähyvä. Meillä tosiaan kesti adoptiossa 8kk..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, 8kk on kyllä pitkä aika odotella.
   Tälle viikolle oli puhetta, että pelan lausunto tulisi, ei oo kyllä näkynyt.

   Poista
 2. Ihana kuulla, että alatte olla loppusuoralla tuon asian suhteen ja Sintti saa ihan juridisestikin kaksi äitiä turvakseen. Ja tietenkin myös toisin päin! <3 Puhumattakaan siitä, miltä tuo teistä varmasti tuntuu perheenä. ^^ Meille saapui keskiviikkona kirje maistraatista ja mieheni on nyt juridisesti lapsensa isä. Yhteishuoltajuudesta ei jostain syystä tullut mitään kuittausta. Ehkä siitä ei tarvitse...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pikkuhiljaa, edelleen odotellaan pelan kirjettä, mutta ehkä se tällä viikolla tulee :) mielenkiinnosta kysyin sitä asiaa, että jos nyt kuolisin ja adoptio ei olisi voimassa minne meidän lapsi joutuisi. Kuulemma vaimoni olisi silti ensisijainen ihminen jolle huoltajuus annettaisiin. Helpottavaa.

   Poista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...