torstai 24. maaliskuuta 2022

Julkisen eka inssi

 Ajattelin nyt, että ehkä tää blogin puoli tässä kohtaa on nyt se paikka missä voisin asiaa vähän avata ennen kuin uskallan ig:n puolella avautua. Mutta palataan nyt vähän asioihin mitä tässä on käynyt.

Tosiaan tammi-helmikuun vaihteessa 2022 meidän perheeseen iski kuuluisa korona, selvittiin koko poppoo aika lievällä taudinkuvalla, vaik itsestä kyl tuntu hetkittäin, et hengittäminen on hankalaa… mut selvittiin!

 Koronan keskellä soitettiin Taysista ja kerrottiin, että meille on löytynyt lahjoittaja. Eli seuraavista kuukautisista homma starttaisi kp3 letrozoleilla (5mg kp3-7) ja kierron päiville 9-11 vasteultra.  25.2 ennen esikoisen synttäreitä sitten menkat alkoi. Ja ensimmäinen vasteultra osui kp11. Harmittelin jo etukäteen, että mun hoitohistoriassa letroilla ei yksinään oo ollut mitään vastetta ja niin ei myöskään ollut tälläkään kertaa. Limakalvo oli vain 6mm ja suurin follikkeli muistaakseni 11mm. Tässä kohtaa tilannetta jäätiin seuraamaan ja toinen vasteultra varattiin kp13. Tässäkin ultrassa limakalvo edelleen surkea 6mm, mutta suurin follikkeli oli himpunverran kasvanut ollen nyt 14,5mm. Tällä käynnillä päätettiin vähän vauhdittaa hommaa. Itsehän olin jo ajatuksissa, et kierto keskeytyy, mut ei. Lääkäri määräs gonal f pistettäväksi pariksi illaksi ja taas kp15 oli vasteultra. Mä olin oikeesti jo tosissani luovuttamassa ja ajattelin, et nyt vaan testaillaan lääkkeitä miten ne reagoi mun kehoon… no mitä vielä?!? Kp15 vasteultrassa limakalvo oli nyt 8mm ja suurin folli 16mm ja joku vähän pienempi sieltä kasvanut mukana. Sain perjantai illaksi määräyksen pistää vielä fonal F pistoksen ja lauantaina kp16 klo21 ovitrellen, eli irrotuspiikin ja maanantaille kp18 varattiin inssi. Hui! 

Maanantaina kp18 soi puhelin ja meille kerrottiin et meiltä on unohdettu allekirjoituttaa hoitosuostumukset, et molempien on päästävä paikalle tai hoitoa ei tehdä. Pari muutosta aikatauluun ja vaimo pääsi onneksi mukaan. Jännitti ihan sikana mitä ultrassa näkyy, kun ovitrellen pistosta oli niin kauan aikaa. Yksityisellä, kun pregnyl tai ovitrelle pistettiin inssin yhteydessä usein. Ultrassa kuitenkin näkyi jo 12mm limakalvo ja juuri puhkeamassa oleva folli (kokoa en tiedä) 14,24milj siittiöitä lähti matkaan. 

Mä sanoin jossain kohtaa, et jos tän vasteultra jännitysnäytelmien jälkeen ei onnistu ni sit ei koskaan. 

Mut jotenkin sitä on ollu realistinen piinapäivien aikana. Enemmän olo on ollut sen mukainen, et ei oo tärpännyt. Mut nyt tässä ihan parina viimepäivänä on ollut sellasia oireita, et hetkonen. Kahvi maistuu pahalta, vatsa tosi turvonnut, aamulla etova olo. Kuukautismaisesti on jomotellut kohta viikon. Tänään on dpo10 ja aamupalan syötyäni tuntuu, et oksennan. Tein testin. Haalea plussa, mutta silmällä erotettava. Nyt sit jännitetään mihin tää johtaa. Maanantaina virallinen testipäivä (julkisella dpo14 testataan, yksityisellä dpo16 näin mainitakseni)… pitäkää peukkuja! 

1 kommentti:

  1. Ei iih, mitä täällä onkaan ehtinyt tapahtua, kun oma puhti on ollut keskitettynä lähinnä lasten sairastamisen ja oman pahoinvoinnin kanssa selviämiseen. Ihan hurjan jännää ja IHANAA! ❤

    VastaaPoista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...