tiistai 28. marraskuuta 2017

27+1


Heippa taas. Eilen oli jälleen neuvola. Hb laskee, edelleen kuitenkin 120. Vauva tällä hetkellä poikittain masussa eli pää on oikenpuolen lantionluunkohdalla ja jalat heiluu vasemmalla puolella ylävatsalla, muoto muistuttaa ehkä j-kirjainta :D Neuvolassa hoitaja toivoi, että rv33 jäätäis jo pää alaspäin ihmettelemään, eikä hirveästi enää pyörittäis ympäri. Tää on kyllä sellanen vauhtimimmi kun sille päälle sattuu. Viime pe ja la tää vauva oli kyllä tosi hiljanen, liikkui tosi vähän. Melki jo pelästyin, mutta ehkä hän oli juuri muuttamassa asentoaan tohon jännään suuntaan, että potkut oli menossa lähinnä selkäänpäin? Sykkeet neuvolassa vauvalla 150+ eli ei ainakaan niiden perusteella mitään hätää ole ja kun ne liikkeet ovat taas jälleen ihan normaalit. Vatsa kasvaa... ja kasvaa. <3 

Rupean olemaan jo tosi väsynyt ja iltavuorojen jälkeen olen aina kipeä mm. selästä. Töissä eräs toinen nainen jäi jo pitkälle saikulle väsymyksen vuoksi (tehdään eri töitä, hän on siivouspuolen pomo, toisinaan tekee meillä kenttätöitä, eli siivoaa vanhusten huoneita) ja itse sitten olen taas hoitaja. Hän on mua kaks päivää ”jäljessä”. Olin jotenkin järkyttynyt/ihmeissäni, että voiko oikeesti väsymyksen vuoksi jäädä jo pois. Mä taistelen hereillä pysymisen kanssa ja fyysisesti rupean olemaan jo äärirajoilla, yöllä olo normalisoituu, mutta koska munkin on aika jäädä pois?  Ehkä pian. Yritän vielä sinnitellä, mutta kohta ehkä on jo aika luovuttaa. 

Vauvanvaatteita ollaan pikkuhiljaa ruvettu pesemään. Ja tulipahan hyödynnettyä black friday-tarjous itkarista. Meille saapuu neonate-merkkinen itkari, digitaalisella näytöllä tietenkin ;) oon tutustunut tähän jo naapureilla ja päätin jo kesällä, että meille noi tulee, jos koskaan ikinä raskaus on niin pitkällä, että sellainen mahtuu jo ostoslistalle. 
Nytpä ei sit kai muuta tälläerää. Mä haluisin jo ton pienen ihmisen tälle puolen maailmaa. Toisaalta aika on mennyt vauhdilla, mutta toisaalta taas hitaasti. Ja sit ku mä mietin nyt tarkemmin, niin kohtahan alkaa jo vika kolmannes. Raskauden vikaspurtti. 

Alempana nyt tämän hetkistä masun kasvua. 4 kommenttia:

 1. Mahtava masu! :) Kyllä sitä voi varmasti saikkua hakea, ainakin selkäsäryn takia, jos tuntuu hankalalta olla.
  Täälläkin alkoi nyytti jo poksutella mahassa yhtäkkiä sunnuntai-illalla, kun istuskelin lukemassa lehtiä! Ei voinu enää tuntemuksista erehtyä. Just kun ehdin manata, ettei mitään liikettä vielä tunnu ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tarvii vielä kuulostella fiiliksiä.
   Ihan mahtavaa, että siellä jo liikkeet tuntuu :)

   Poista
 2. Ihana masu ja ihanat pökät :D Must tuntuu, et tuo pimeys vaikuttaa myös vireystilaan, koska oon nyt tällä viikolla sammunu joka ilta sohvalle jo reippaasti ennen nukkumaanmenoaikaa ja oon kuitenkin sua jonkun verran jäljessä viikoissa :) Mut ehdottomasti saikkua kannattaa hakea, jos jaksaminen ei meinaa riittää. Olisinpa itekkin jo noin pitkällä.
  Joko sen vauvan pitää noin aikasin alkaa asettumaan paikoilleen :O Mä jotenkin kuvittelin, että vasta ihan loppumetreillä. Ainakin nyt tuntuu, ettei tää pikkujäbä meinaa olla millään pää alaspäin, kun sen lemppari puuhaa tuntuu olevan vaan virtsarakkoon potkiminen >.< Ilkimys!
  Ainiin, itkuhälyttimistä oli meilläkin just vasta puhetta, kun kaveri lupasi myydä oman vanhansa meille hyvään hintaan :P Se kyllä tais olla merkiltään Philips, mut kuulemma tosi hyvä sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin aattelin, et aika aikasin täytyis jo olla pääalaspäin, toki L:n siskolla huomattiin kans rv34, että oli istumassa vatsassa (perätilassa) ja kaks viikkoa annettiin aikaa kääntyä ja jos ei olis kääntyny, olisivat sen käsin yrittänyt tehdä. Mutta se vauva onneks sit käänty itekseen. Hei kiitti kehuista, nää pökät on ihanat, just ja just mahtuu päälle :D

   Poista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...