perjantai 10. marraskuuta 2017

Vinkkejä tulevaisuudelle....

Jokainen varsinkin esikoistaan odottava äiti saa jos minkälaista neuvoa/vinkkiä mitä lapsen kanssa se elämä sit todellisuudessa on. Huvittavia lauseita joita olen tähän mennessä kuullut:

- Kyllä sä sit huomaat ettei se elämä niin herkkua sen pienen lapsen kanssa ole
(Joo ei varmaan kokoajan, kun se väsymys iskee, mutta silti en jaksa ajatella tulevaisuutta negatiivisesta näkökulmasta)

- On ihana N katsella/ seurata sun raskautta, kun sulla ei oo mitään hajua mitä on luvassa
(Joo, olet osittain oikeassa enhän mä vielä tiedä vanhemmuudesta mitään, mut hei kyllä mä opin. Äitiyteen/vanhemmuuteen kasvetaan)

-Nauttikaa nyt, kohta se oma elämä sit päättyy
(Tää on asia, et mun veri kiehuu. Joo kahdestaan ei lähdetä enää syömään tuosta noin vain. Meillä on onneksi aika kiva tukiverkko jos halutaan käydä kaksin syömässä ja vaalia/hoitaa meidän avioliittoa. Niin ja oikeesti mihin se oma elämä päättyy? Asenne kysymyksiä? Tää lapsi on niiiin toivottu, että tulevaisuudessa varmasti halutaan touhuta paljon kolmistaan)

- Muistakaa, kun teillä on niitä eläimiä, niitä ei saa unohtaa
(Ei ikinä! Meidän karvalapset on tärkeitä!! Niin tärkeitä, aina! <3)

- (tää henkilö ei tiennyt et puolisoni on nainen ja odottaa omaa lasta siinä missä kunnon isäkin) Joo ainahan sitä toivoa saa, että se mies siihen lapsen hoitoon osallistuu, hahahaaha ei se meillä niin mennyt enkä sille tohelolle olisi edes uskaltanut jättää lasta hetkeksikään
(No mulla nyt ei vaan tule olemaan tätä ongelmaa. Mutta esimerkiksi. Mun isä oli eläessään juuri tämmönen ”tohelo” siis ihan oikeesti! Hoisi mua kuulemma joskus yhden äidin iltavuoron ajan ja kun äiti oli tullut töistä, kysyi hän isältäni ”hei, mitä ruokaa sä teit?” Isä oli vastannut ”en mitään, kun MULLA ei ollu nälkä” olin ollut kai syömättä sitten sen iltavuoron ajan. Äiti suuttui isälle että ei häntä kiinnosta onko isälläni ollut nälkä vai ei, mutta lapsen ruokailut kiinnostaa, se on ainut asia mitä muistan tapahtuneesta)

Tässä nyt on ehkä muutama esimerkki. Ainiin sithän on näitä ruokavalio vinkkejä ”kyllä minä söin maksakastiketta kun odotin lastani!” Okei sä söit, nyt on erilaiset suositukset ja mä en syö, pärjään ilmankin. Sit joskus aika alkuraskaudessa tai sen ekan kolmanneksen lopulla laitoin töissä suolakurkkua leipäni päälle ja siihen kohta yks tuumas ”noi on kyl niin suolasia, et ei varmaan oo kauheen turvallista syödä ja tulee turvotustakin” AAAAAAAARRRRGGGHH! Taisin vaan tokasta v-käyrän noustessa, kun mikäkin teini ”ihan sama, syön silti!”
Mut onneks näitä neuvoja ei oo enää tullu :D

No nythän mulla tulee mieleen vaikka mitä!”älä säkään sit suostu vauvan kääntöyritykseen jos sun lapsi on perätilassa loppuvaiheessa, en minäkään suostunut ”
Meinasin tähän vastata, että ”mä en kyllä hyppää kaivoon jos sä niin pyydät”, mutta taisin vaan vastata, että ”katotaan sit tollasia asioita lähempänä” :)

No, nyt teidän vuoro! Antakaa palaa! :)

7 kommenttia:

 1. Äh, ärsyttäviä kommentteja :D Vaikka onhan noissa totuuttakin mukana, ja musta on kiva ettei pidetä enää yllä sellaista äitimyyttiä että jokaisesta hetkestä lapsen kanssa pitäisi nauttia. Kuitenkin tuollainen "sä et tiedä mitään" -asenne on tosi rasittava, ei kukaan ensimmäisellä kierroksella tiedä mitään eikä toisellakaan välttämättä erityisen paljon. :D
  Mulla ainakaan oma elämä ei päättynyt mihinkään, meni ehkä vain puoleksi vuodeksi totaalisen tauolle (vauva nukkui vain sylissä/kainalossa/vaunuissa), mutta sitten pikku hiljaa omia juttuja sai takaisin. Nyt kun napero on päiväkodissa, niin elämä on aika samanlaista kuin ennenkin, eikä meillä edes ole mitään tukiverkkoja. Enpä tähän olisi toista kertaa ryhtynyt, jos elämä lapsen kanssa olisi hirveää, tuskin muutkaan!
  Mut hei muista nyt sitten NUKKUA VARASTOON, kun tulet olemaan tosi väsynyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki on se äitiys varmasti välillä raskasta ja jokaisesta hetkestä ei varmasti pysty 24/7 nauttimaan, mutta niinkuin sanoit, että niin kamalaa sekään ei ole ollut, ettetkö uudestaan haluaisi kokea sitä kaikkea. Kun nää ”valittajat” munkin lähipiirissä ei ole kärsiny koskaan lapsettomuudesta tai ovat jo sen verran iäkkäämpiä et heitä puistattaa pelkkä ajatus, jos joutuisivat kasvattamaan lapset alusta uudestaan :D onneks mä oon muuten ollu täs raskauden aikana hyvä nukkumaan, mut kiitti vinkistä ;D

   Poista
 2. Hei mahtavaa! Nää sun kommentit on ihan loistavia. Mistä sais rohkeutta aina sanoa ääneen sen, mitä ironisesti päänsä sisällä HALUAISI vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! Miks sitä ite mutisee kaikkea jälkeen päin. :D

   Poista
 3. Voi apua mitä kommentteja oot saanu :D Mä en tiä onks mul ollu vaan niin hyvä suodatin päällä, ku en nyt muista yhtään mitään noin jyrkkää kommenttia. Vähän jotenki tulee tommosista "oma elämä päättyy" kommenteista mieleen, et se lapsi ei oo oikeesti ollu kauheen toivottu tai miten muka muuten vois tulla kellekkään niin suurena yllätyksenä, et elämä tosiaan tulee muuttumaan lapsen tulon myötä, mut tuskin se nyt sentään päättyy :D Ai kauhee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon saanu ton ”oma elämä päättyy” kommentin. Yhdeltä mieheltä (hän on kärsiny lapsettomuudesta vaimonsa kanssa, nyt heillä on 1lapsi), toinen on 2lapsen äiti, lähemmäs 50v ja kolmas on myös 2lapsen äiti, mun hyvä kaveri. Tuntuu joo, et osalla näistä kun ei ole mitää ongelmia ollu lasten saannissa tai mitään muita hankaluuksia sanovat he eniten negatiivisia asioita. Ja yks mitä mä vihaan, on päteminen! Jopa siitä mitä mä saan ja en saa pukea MUN lapseni päälle! Mm.ei liikaa röyhelöä, ei poikamaisia vaatteita jne... v*ttu! :D Ei ne mua siis määrää, tuovat omat mielipiteet, mut mua ärsyttää tollanen.

   Poista
  2. Joo, nuo tuommoset "älä tee sitä ja tätä" kommentit on kyl aivan turhia. Jokainen tekee just niin kuin parhaakseen näkee. Joku asia, mikä ei sovi jollekkin, voikin sopia jollekkin toiselle. Turhaa sellaisista asioista on väitellä :) Teistä tulee varmasti maailman parhaat mamit just teiän pikku prinsessalle ♥

   Poista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...