perjantai 12. tammikuuta 2018

Äitiyspoliklinikka

Tänään oli siis Äippäpolilla kohdunsuun tarkistus. Mun kauhuskenaario oli, että käynnillä sanotaan ”jestas kun on jo paikat auki, synnytyssaliin heti” - noh näin ei tapahtunut ja hyvä niin. Sintti saa vielä kasvaa jokusen viikon masun syövereissä. Tällä hetkellä se hikottelee ja viime yön biletti.

Mut niin, asiaan. Polille kun ilmoittauduin, en kerennyt kuin istahtamaan penkille, kun heti pääsin hoitajan luokse. Jätin hänen pyynnöstä pissanäytteen, ei tälläkään kertaa mitään löytynyt :). Kävin myös käyrillä ja Sintti välillä riehu niin, että hänen syke kävi siinä 173tietämillä, mutta arvioisin keskimääräisesti sykkeen olleen 145 kokoajan. Supistuksia ei tuona aikana tullut. Käyriltä kun pois pääsin, menin vielä aulaan odottelemaan lääkärin vastaanottoa.

Lääkäri teki ultran masun päältä + alateitse. Masussa Sintillä kaikki hyvin, kasvanutkin oli jo taas, nyt painoarvio 2340g, ja kasvu on täysin keskikäyrällä. Lääkäriä lainaten ”kasvaa kyllä oppikirjojen mukaan” :)
Ultraus alakautta, kohdunkaulaa jäljellä 3cm ja suu hieman pehmentynyt. Ensisynnyttäjälle siis kypsymistä tapahtunut tavanomaista nopeammin, mutta hätää ei ole. Lääkäri sano, että kyllä me rv35 paremmalle puolelle päästään ja että jos Sintti jostain syystä haluaisi jo maailmaan aikaisemmin, ovat viikot jo ihan hyvät. Lohduttavaa kuulla hyviä uutisia :)
Tarvetta lääkäri ei nähnyt jatkuvalle seurannalle. Eli nyt vain kasvatellaan masua hyvillä mielin ja odotellaan, koska Sintti syntyy. Niin ja edelleen hän on raivotarjonnassa, jes!

Hyvää viikonloppua, terkuin N & Sintti rv33+4

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että kaikki oli hyvin! :) Sitten vaan rauhallista mahan kasvatusta ja Sintin odottelua. <3 Hauskaa viikonloppua teillekin! -Raija

  VastaaPoista
 2. Jee, hyvä että kaikki on hyvin. \o/ Voin vain kuvitella, kuinka paljon rauhoittaa tieto siitä, että kaikki on kunnossa, eikä hätää ole, vaikka aiemmin tänne puolen tulisikin. ^^ Mä stressaan aika lailla runsaiden supistelujen takia, mutta ti on taas neuvola, niin ehkä sieltä saa eväitä rauhoittumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsisit neuvolalääkäriin, helpottais varmasti myös sun oloa, kun tietäis onko kaikki ok :) tsempit sinne <3

   Poista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...