tiistai 6. helmikuuta 2018

Raskaus vaimoni näkökulmasta

Sosiaalinen äitiys jää mielestäni usein varjoon näissä sateenkaariblogeissa. Vaimo onkin joskus harmitellut, että miksi kukaan ei kirjoita kokonaan juurikin siitä näkökulmasta (me kaks blogi taitaa olla ensimmäinen tämmönen, hyvä <3 ) Mieleeni tuossa juolahtikin postaus ”kysy L:ltä” eli tekisin haastattelun teidän antamien kysymysten perusteella, jos niitä nyt tulee enemmän kuin 2 :D Vaimoni on huono kirjoittamaan itse tänne postausta, niin siks tämmönen vois olla kivempi. Joten antakaa paukkua!

6 kommenttia:

 1. Vitsi mä en nyt keksi mitään hyviä kyssiä... Olitkohan sä koskaan kirjotellut aiheesta, että miten päädyitte siihen, että sinä synnytät teidän esikoisen? Tai oliko tarkoitus että vaimosi synnyttäisi sitten mahdollisen pikkusisaren? :)

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Hyvä aihe ja ois tosiaan hienoa kuulla myös sosiaalisen vanhemman näkökulmasta asioita. Tässä siis kysymyksiä :D

  1. Onko sinua mietityttänyt se, että et ole lapseen millään tavalla biologisesti sidoksissa? Koetko sen uhkana tai surullisena asiana, vai miten koet asian?
  2. Onko sinua mietityttänyt se, että pystytkö luomaan lapseen syvempää yhteyttä, koska et ole synnyttänyt lasta (biologisen äidin ja lapsen välillä varmasti jollain tapaa syvempi yhteys)
  3. Miten olet ajatellut luoda lapseen yhteyden?
  4. Miten reagoit, jos lapsi ei pidä jossain vaiheessa elämäänsä sinua hänen vanhempanaan, jos lapsi ajattelisikin hetkellisesti olevansa sinun vaimosi ja luovuttajan lapsi?
  5. Oletko ajatellut, että jossain vaiheessa voisit kokea arvottomuuden tunnetta?

  Nää tuli nyt ekana mieleen, kiitos jo etukäteen vastauksista!

  VastaaPoista
 3. Joudutko kohtaamaan sosiaalisenä äitinä vähättelyä? Tajuavatko ihmiset kutsua sinua(kin) äidiksi vai oletko törmännyt joihinkin outoihin nimityksiin? Miltä raskausaika on tuntunut, jännittääkö synnytys? Ahdistaako se aika kun et ole vielä juridinen vanhempi? Saatko pitää vanhempainvapaata yms. (en muista onko tästä joskus ollut juttua)? Mitä odotat eniten perhe-elämältä? :)

  VastaaPoista
 4. Hei mahtavaa! Toivottavasti L jaksaa vastailla näihin! Osa näistä on ihan niitä samoja, joita oon ite joskus pienessä mielessäni pohtinut. Liiemmin en ole ollut tekemisissä naispareista sen sosiaalisen äidin kanssa, niin todella mielenkiintoista kuulla jonkun ajatuksia tästä puolesta, joka mua itseäni koskettaa! :)

  VastaaPoista
 5. Olen yrittänyt mielessäni keksiä kysymyksiä, mutta en keksi mitään kovinkaan konkreettisia. Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä hän itse ajattelee ja mitä itse kokee tärkeäksi kertoa.

  Noissa unknownin esittämistä kysymyksissä yllä tuli ilmi monia negatiivisia ennakkoluuloja sosiaalista äitiyttä kohtaan. Olen ehkä elänyt pumpulikuvitelmissa, kun en ole ajattelutkaan monien noista kohdista olevan mikään juttu (onhan niitä adoptiovanhempiakin...). Siihen liittyen voisin kysyä: Tuleeko negatiivisia kommentteja vastaan tutuilta tai tuntemattomilta? Onko jonkun läheisen suhtautuminen ollut yllättävää positiivisesti tai negatiivisesti? Miten olla välittämättä niistä?

  Koitan tähän vielä keksiä joitakin kysymyksiä : )

  - Oletko aina halunnut lapsia?
  - Olisitko yrittänyt saada lapsen yksinkin?
  - Mikä on ollut hauskinta raskauden seuraamisessa? Mitä jäät kaipaamaan raskausajasta?
  - Mitä odotat eniten vauvan hoidossa?

  VastaaPoista
 6. Kiitos kysymyksistä, näihin L vastailee kun kerkiää :)

  VastaaPoista

Kokonainen perhe

 Meidän syli täyttyi maanantaina 12.12.2022 klo.8.38, kun rakas isopieni poika syntyi rv:lla 41+1 painaen 4130g ja pituutta löytyi 53cm.  Sy...