torstai 14. joulukuuta 2017

Ajatuksia vauvanhoidosta

Ajattelin kirjoitella meidän/mun tulevista vauvanhoito ”suunnitelmista”, vaikkei tätä hommaa voi oikeasti suunnitella, mutta mielestäni tiettyjä asioita voi päättää. Mutta huomioi, että mielipiteeni näistä jutuista ei ole 100%:sti kiveen hakattuja.

Meillä L:n kanssa on pieni eroavaisuus, mitä me halutaan kokeilla/tehdä. Mua ei nimittäin kiinnosta jostain syystä yhtään mikään kestovaippailu. Tiedän jo, että emmä jaksa pestä niitä suojia, helpompi käyttää kerttisvaippoja ja heittää sit aina roskiin, kun pikkunen on tarpeensa tehnyt. L taas puolestaan haluaisi kokeilla tätä kestovaippailua. Ollaankin sovittu, että hän voi kestovaippailla ku hän on kotona ja hän myös pesee nämä suojat :D

Muuten ollaan aikalailla samoilla linjoille tulevaisuuden kanssa.
Mulle tärkeää on rytmi, toki aluks varmasti lapsentahtisesti homma etenee, mutta muuten aikuinen on mielestäni se, joka määrää puikkojen tahdin.

Mä haluan imettää. Mä olen varmasti se äiti joka itkee vuolaasti jos mä en syystä tai toisesta tässä onnistuisi. Mitä pidemmälle raskaus etenee, sitä enemmän mä olen ottanut selvää rintaruokinnasta. Mä en myöskään vähättele äitejä, jotka eivät imetä, koska mielestäni tämä on sellainen asia joka ei kuulu kenellekkään muulle kuin äidille ja lapselle. Toki faktatietoa löytyy imetyksen puolesta, mutta silti jokaisella on oikeus tehdä niinkuin parhaaksi itse kokee.

Tästä asiasta en ole vielä täysin varma, eli perhepeti. Toisaalta mä haluaisin tähän ryhtyä, mutta toisaalta taas en. Jotenkin silti mulla on sellanen kutina, että Sintti nukkuu meidän välissä unipesässään, kunnes siirtyy pinnikseen. Saas nähdä. :)

 Muuta mulla ei nyt tule mieleen. Kysymyksiä saa heittää, sekä omia mielipiteitä :)

Terkuin N ja sintti rv29+3 <3
Ps. Sintin serkku syntyi sunnuntaina, huomenna mennään nuuhkimaan vauvantuoksua!

4 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta tulokkaasta perheeseen!
  Tosi paljon samoja ajatuksia kuin itsellänikin :) Kestovaippailu olis tosi jees ekologisuudessaan, mutta tiedän jo nyt, että en jaksa pestä niitä vaippoja päivittäin :D Oon muutenkin niin laiska pesemään pyykkiä.
  Ja nuo muutkin kohdat on kuin suoraan omasta suustani :D Tosin tiedän jo nyt, että meillä ei tulla nukkumaan perhepedissä. Vanhempani olivat varmaan vaan niin vanhanaikaisia, ettei sitä ainakaan omassa perheessäni koskaan harrastettu, mutta meillä ehkä suurin syy on se, että meidän koira on tottunut nukkumaan välissämme jalkopäässä ja pelkään ehkä eniten sitä, että jos nyt en itse jyrää vauvaa alleni, niin viimeistään meidän koira sen tekee :D
  Oletko muuten miettinyt jo kuinka kauan aiot olla äitiys-/hoitovapaalla? Onko vaimollasi ihan samat oikeudet "isyysvapaaseen" kuin muillakin vai miten sen menee naispareilla? Jos hänellä on myös tuo 9 viikkoa, niin onko suunnitelmissa käyttää se kaikki? Moni isähän käyttää vain sen 3 viikkoa minkä saa pitää äidin kanssa samaan aikaan. Anteeksi tietämättömyyteni naisparien oikeuksista.

  VastaaPoista
 2. Me hankittiin viime keväänä portti tohon makuuhuoneen ovelle ku koirat vaihto öisin kokoajan asentoa ja L oli niin väsynyt, että oli lopetettava koirien kanssa perhepeti :D Vaimolla ei ole mitään oikeuksia lomiin yms. niin kauan kunnes adoptio astuu voimaan. Riippuu siis työnantajasta suostuuko hän antamaan lomaa kun lapsi syntyy. Meillä on sinänsä onnellinen tilanne, sillä vaimo työskentelee isänsä firmassa, niin eiköhän hän saa muutaman viikon olla kotona, tosin palkattomasti. Mutta siis mä haluan olla kotona ainakin 1,5vuotta, ehkä pidempäänkin ja suoraan sanottuna raha on se mikä ratkaisee. Ja sit kun joskus töihin palaan, en aio tehdä 100%:sta työaikaa, koska ku teen vuorotyötä oon oikeesti aina töissä ja en näkis lasta tyyliin koskaan :( alanvaihto on myös käynyt tässä mielessä.

  VastaaPoista
 3. Tarkoituksena ei ole päteä tai muuta, mutta unipesää ei kannata perhepetiin ottaa. Se on turvallisuusriski vauvalle, samoin kuin ylimääräiset peitot ja tyynyt. Plus imettäminen ei onnistu siinä ellei ole metrin pituiset tissit.. ��

  Toivottavasti imetys onnistuu teillä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa päteäkkin ;)
   Mut joo oon kuullut tuota samaa, ja ihmettelenkin miten monet tuota käyttävät tai jopa suosittelevat perhepetiin.
   Ja kiitos, sitä minäkin toivon :)

   Poista

Kun perheunelmista tuli totta

Taisi olla vuosi 2013, kun ensimmäisen kerran tutustuin pintaraapaisun verran blogeihin, joissa naisparit haaveilivat lapsesta. Olin tuolloi...